Czech Airlines Kampanyalar
Size özel tekliflerimiz için kampanyalarımıza göz atın!Ucuz Czech Airlines Uçak Bileti
Popüler Czech Airlines Kalkış Şehirleri
Popüler Czech Airlines Varış Şehirleri
Czech Airlines Uçak Bileti
Hakkında
6 Ekim 1923'te kurulan şirketin merkez ofisi Prag Václav Havel Havalimanında. Avrupa şehirlerinden başlıcalarına, Ortadoğu ve Asyaya seferler düzenleyen şirketin kargo uçakları da var. İlk transatlantik uçuşunu 1962te, Havana’ya gerçekleştiren Czech Airlines bir SkyTeam üyesi ve Crystal Lounge’a sahip.
Check-in
Sorunsuz bir yolculuk için, kalkıştan iki saat öncesinde havalimanında bulunmanızı öneririz. Prag Ruzyne havalimanında Check-inler kalkıştan 40 dakika önce kapanıyor. Tel Aviv uçuşlarında ise 60 dakika önce check-in süresi sona eriyor. CSA Czech Havayolları, check-in için dört farklı seçenek sunuyor. Check-in bölümüne verilecek bagajınız yoksa, sırayla uğraşmak ve zaman kaybetmek istemiyorsanız online check-inden yararlanabilirsiniz. Kalkıştan 30 saat önce başlayan online check-in hizmeti, kalkıştan bir saat öncesine kadar devam ediyor. Bunu gerçekleştirebileceğiniz rotalar ise havayolunun web sitesinde tam liste olarak belirtiliyor. Kalkıştan 30 saat öncesi ile 1 saat öncesi arasındaki zaman diliminde, check-in’inizi akıllı telefonlarınızdan da gerçekleştirebilirsiniz. Bu hizmetten yararlanabileceğiniz yolculuk noktaları yine havayolunun web sitesinde listelenmiş. Bunların yanı sıra, Czech havayollarının, Kiosklardan yapılabilecek bir Self-Servis check-in sistemi de mevcut. Pasaportunuz, ödeme kartınız, kimliğiniz, barkodunuzla elektronik bilet numaranızı ve OK Plus kart numaranızı girerek check-in işleminizi tamamlıyorsunuz. Bu işlem şimdilik Prag Ruzyne havalimanında gerçekleştirilmekle beraber, detaylı bilgiyi hava yolu firmasından alabilirsiniz.
Bagaj Hakkı
El bagajları Business için maksimum 12 kg ağırlığında iki parça, Flexy ve Plus’ta 12 kg tek parça, Standard ve Promo’da 8 kg tek parçaya kadar ücretsiz taşınıyor. El bagajlarını boyutu ise maksimum 55 cm uzunluğunda, 45 cm genişliğinde ve 25 cm derinliğinde olmalı (cepler, tekerlekler vs dahil) Ayrıca el bagajı içerisinde 100 ml'yi geçen likitlere ve sprey, diş macunu, jöle gibi maddelere izin verilmiyor. Diyet ürünleri, bebek maması, ilaç gibi maddeleri ise yanınıza bulundurabiliyorsunuz.
Check-ine verilen bagajlar ise boyutu 158 cm olmak şartıyla Economy – Plus, Standard, Promo’da tek parça 23 kg, Economy – Flexy’de iki parça 23 kg olabiliyor. Business Class için bu limit, maksimum 32 kg ve 203 cm. Bagaj için izin verilen ağırlık aşılıyorsa ya da ekstra parça varsa, ödemeniz gereken ücret 60 Euro ile 130 Euro arasında değişiyor.
2 yaşından küçük bir çocuğunuz varsa bebek arabası, beşik gibi eşyalarını yanınıza alabilirsiniz. Bu eşyalar 115 cmden küçük ve 10 kgdan hafif olduğu sürece hiçbir ücret ödemiyorsunuz.
Önceden haber vermek şartıyla, müzikal enstrümanlarınızı ve spor ekipmanlarınızı da taşımaya dahil edebiliyorsunuz. Size önerimiz, para, kıymetli evrak, kimlik, anahtar, laptop gibi değerli eşyalarınızı uçuş sırasında yanınızda bulundurmanız. Ayrıca her ihtimali göz önüne alarak, bagajınızın üstüne isminizi yazmanız faydalı olacaktır.
Mil Programı
OK Plus kart sahipleri, bagaj konusunda avantaj elde ediyorlar. Aynı zamanda Crystal Lounge hizmeti sunan havayolunun bu ayrıcalığından faydalanıp, bekleme salonunu kullanabilirsiniz.
Yiyecek, İçecek ve İkram
Flexy Economy ve Business sınıflar istediği koltuğu rezerve etme ayrıcalığına sahip. Uçuşa ve uçağın modeline göre de çeşitli atıştırmalık ve yemek seçenekleri var. Mesela Business sınıfa hoş geldiniz içeceğiyle beraber tatlı veya tuzlu atıştırmalıklar ikram ediliyor. Ana yemek ve yan yemek ise şeflerin ortaklaşa çalışması sonucu, uluslararası mutfaklardan ya da özellikle Kore mutfağından seçilerek hazırlanıyor. Ekonomi sınıfındaysa ücretsiz ana yemekler ya da Kore yemeği, alkollü ya da alkolsüz içeceklerle beraber tatlı ve tuzlu atıştırmalıklar ikram ediliyor.
Uçak İçi Eğlence
Eğlenceli zaman geçirme amacıyla koltuk arkası ekranları kullanarak film izleyebilir, müzik dinleyebilirsiniz. Bunların yanı sıra uçakta çeşitli dergiler bulunmakta.
Evcil Hayvan Taşıma Kuralları
Havayolları, minik dostlarınızın rahat ve güvenliğinin sizin için ne kadar önemli olduğunun farkında. Bu doğrultuda, evcil hayvanların taşınabilmesi için birden farklı yol düşünülmüş. Evcil hayvanların taşınması, gidilecek ülkeye göre farklı şartlar gerektiriyor. Öncelikle, evcil hayvanın sizle beraber gelmesini istiyorsanız, mutlaka rezervasyon sırasında bunu belirtmeniz ve ona göre düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Gerekli sağlık şartlarının taşınması, uluslar arası sağlık karnesinin olması, seyahat izninin bulunması gibi belli başlı şartlar var. Duruma göre, evcil hayvanınız sizle beraber yolcu kabininde, check-in yapılan bagajlarla beraber ya da kargo kısmında yolculuk yapabilir. Evcil hayvanların yolcu kabinine alınması için (kedi, köpek, tavşan ya da chinchilla ise) maksimum 43 x 30 x 27 cm boyutunda, hayvan ile beraber 8 kg ağırlığında ve sağlam bir kafeste olması gerekiyor. Uçuşunuzdan 60 dakika önce minik dostunuz check-in edilmeli. Bir uçakta en fazla, iki ekonomi sınıfında, bir Business sınıfta bir olmak üzere üç hayvan seyahat edebilir. Dostumuzun seyahat ücreti ise 60 Euro. Arama kurtarma ya da polis köpeğinin söz konusu olduğu durumlarda ücretsiz taşıma ve farklı bir prosedür uygulanıyor.
Kedi, köpek, tavşan ya da dağ gelincikleri check-in yapılan bagajlarla beraber de taşınabiliyor. Belirli şartları taşıyan başka cins hayvanlar da buna dahil. Öncelikle kafesin sağlam ve altının su geçirmez olması gerekiyor. Maksimum kafes boyutu 125 x 69 x 80 cm olmakla beraber dostumuzun güvenle durabileceği ve nefes alabileceği bir düzenlemede olmalı. Kafesin üstüne mutlaka kimlik ve adres bilgilerini yazmalısınız. Ağırlığa ve ikinci bagaj olup olmaması durumuna göre ücretlendirme değişiyor. Bunun yanı sıra, havayolu şirketi evcil hayvanları kargo programında da taşıyabiliyor.